You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Status på vaccination mod Covid-19

Vaccinationen mod Covid-19 er godt i gang i Viborg Kommune. Her kan du se seneste nyt.

Status den 9. april 2021:

Viborg Kommunes vaccinationstal (opgjort 8. april 2021)

I Viborg Kommune er 15,9 procent af befolkningen påbegyndt vaccination, og 8,4 procent er færdigvaccinerede.

Stor vaccinedag den 12. april 2021

Den 12. april er der generalprøve i hele Danmark på at vaccinere 100.000 borgere på samme dag. I vaccinationscenteret i Viborg vaccineres mellem 1500 og 1800 borgere denne dag.

Det betyder, at der er mange tider i bookingsystemet til mandag den 12. april, og borgere, der er inviterede og ønsker at blive vaccineret, opfordres til at booke en tid denne dag.

Venteliste til restvaccine

Inviterede borgere, der endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, kan dagligt inden kl. 11 skrive sig op til en restvaccine fra vaccinestederne i Region Midtjylland. Læs mere om ventelisten på Region Midtjyllands hjemmeside.

Vaccination af beboere på længerevarende botilbud på socialområdet

Den 25. og 26. marts blev beboere på Viborg Kommunes længerevarende botilbud på socialområdet vaccineret. Det betyder, at der er gennemført vaccination på 23 ud af 25 botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Praktiserende læger var disse dage rundt på de enkelte botilbud og vaccinerede beboerne i samarbejde med botilbuddenes medarbejdere. 87 procent af beboerne på de længerevarende botilbud på psykiatriområdet fik første stik. På handicapområdet har 93 procent af beboerne fået første stik.

Der skal to vaccinationer til for at beskytte effektivt mod Covid-19. Det betyder, at Viborg Kommunes længerevarende botilbud på socialområdet er klar til det sidste stik den 15. april.

De beboere, som på grund af sygdom, ikke kunne få det første stik i første runde, bliver tilbudt en vaccine, så snart det er muligt. Hvis der er nogle beboere, der har fortrudt, at de ikke fik vaccinen, kan de stadig nå at takke ja.

Medarbejdere på de længerevarende botilbud på socialområdet fik de resterende vacciner. På psykiatriområdet fik 56 procent af medarbejderne det første stik, og på handicapområdet var det 22 procent. Medarbejdere, der ikke er blevet vaccineret, bliver indkaldt til vaccination i vaccinationscenteret, når der igen opstartes vaccination af medarbejdere.

Hjemløse

I samarbejde med Hospitalsenhed Midt planlægger Viborg Kommune vaccination af udvalgte borgere på herberger og varmestuer. Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår borgerne vaccineres.

Vaccine fra AstraZeneca er stadig på pause

Vaccinen var aktuelt tiltænkt målgruppe 4, som er store dele af social-, sundheds- og omsorgspersonalet i særligt kritiske funktioner i kommunen. Personalet får et tilbud om vaccination, så snart det er muligt. Læs mere på Region Midtjyllands hjemmeside.

80-84-årige

Viborg Kommune er stadig i kontakt med de 80-84-årige borgere med tilbud om en tid til vaccination og evt. hjælp til kørsel. Borgerne har også selv mulighed for at booke en tid via invitationen i e-Boks.

75-79-årige

Borgere mellem 75 og 79 år har i uge 14 fået invitation til vaccination.

65-74-årige

Borgere mellem 65 og 74 år vil løbende modtage invitation til vaccination. Der er tale om en gradvis åbning af målgruppen efter årgang.

Mulighed for hjemmevaccination

Der bliver fortsat tilbudt hjemmevaccination til borgere, der ikke har mulighed for at komme til vaccinationscenteret i en siddende transport. Er du i tvivl om, hvorvidt du er i målgruppen for hjemmevaccination, kan du kontakte Visitation Sundhed og Omsorg.

Udvalgte borgere med særligt øget risiko

Vaccinationen af borgere med særligt øget risiko (målgruppe 5) fortsætter i de kommende uger. Borgere i denne målgruppe modtager løbende invitation i deres e-Boks.

/ Kommunikation

Plan for vaccination

Sundhedsstyrelsen har fastlagt en prioriteringsrækkefølge for tilbud om vaccination mod COVID-19. Aktuelt arbejdes der med 10 målgrupper. Se vaccinationskalender på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Du får besked via borger.dk og e-Boks fra Sundhedsstyrelsen, når det bliver din tur til at blive vaccineret. Hvis du er fritaget for digital post, får du et brev med posten.

Vaccination mod Covid-19 er både gratis og frivillig.