You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Bylivet

"Viborg går lige i hjertet på både store og små"

Charmerende byliv

Hvis du ikke allerede har været på opdagelse rundt i Viborg by, kan du roligt begynde at glæde dig. Viborg er nemlig ikke alene en af rigets ældste byer, men har i høj grad bevaret sit historiske særpræg. En tur rundt i byens gader vil derfor til overflod lade dig fornemme historiens vingesus.

Start for eksempel i latinerkvarteret omkring Viborg Domkirke, hvor du kan slentre op igennem den brostensbelagte Sct. Mogensgade med dens statelige og flere hundrede år gamle bygningsværker. Fortsæt turen rundt til Viborg Katedralskole, kasernen og byens charmerende gågademiljø, hvor både Sct. Mathias Centret og et bredt udbud af spændende butikker byder på gode shoppingoplevelser.

Flere steder i Viborg skyder nye bydele op som paddehatte og som vidnesbyrd om en by i rivende udvikling. I Viborg Baneby tæt ved stationen kan du blandt andet se det nye Midtbyens Gymnasium, kollegier, boligblokke og House of Industry. Og lader du turen bevæge sig mod byens sydlige del, vil du opleve, hvordan de nye udstykninger ved Arnbjerg er med til at understrege fremdriften – og at Viborg er en by, der fuldt ud formår at forene 1000 års historie og sjæl med et moderne byliv i velfungerende og trygge rammer.

Masser af natur

Overalt i Viborg Kommune står naturoplevelser i kø for at forkæle dig og din familie året rundt. Vi har ganske enkelt det hele: den fredfyldte fjord, smukke søer, heder, skove og parker. 

Tag for eksempel på en bjergtagende vandretur i de kuperede Dollerup Bakker ved Hald Sø, og mærk historiens vingesus undervejs. Nyd den enestående udsigt over Limfjorden fra Ulbjerg Klint. Luft hunden i en af hundeskovene. Få frisk luft i lungerne og et enestående dyreliv på nethinden i Kongenshus Mindepark. Oplev flagermusene i Mønsted Kalkgruber. Løb rundt om en af søerne midt i Viborg. Besøg det bynære og klimavenlige landskab ved sØnæs.

Læs meget mere om Viborg Kommunes skønne natur.

Den grønne bølge ruller

Hvis du følger bare en lille smule med i fodbold eller håndbold, ved du, at Viborg er grønne – både på trøjerne og i hjertet. På Viborg Stadion står vi bag vores superligahold til allersidste fløjt. Og i håndboldhallen lige ved siden af har Viborg HK i årtier fejret såvel nationale som internationale triumfer foran et stort og højlydt hjemmepublikum.

Er du typen, der selv kan lide at få pulsen i vejret, er mulighederne talrige. For adrenalinjægere på cykel byder Viborg-skovene for eksempel på over 100 km MTB-spor. Du kan også kaste dig ud i Hærvejsløbet, hvor fem forskellige cykelruter på mellem 50 og 275 kilometer alle ender på den samme målstreg i Viborg. Og er du mere til at bevæge dig uden hjul, er der både 24-timers løb og Kalkmineløbet, som er verdens eneste maratonløb under jorden.

På den kulturelle front kan du bl.a. glæde dig over Viborgs kulturelle kraftcenter Tinghallen, det regionale spillested Paletten og det topmoderne hotel Peak 12 med cocktailbar og gourmetrestaurant. På toppen af hotellet finder du byens mest storslåede panoramaudsigt fra den lækre tagterrasse.

År efter år byder Viborg på fantastiske events som det traditionsrige Snapsting og Viborg Animation Festival. Hver sommer mødes unge fra hele verden til håndboldfestivalen Generation Handball, og så er vi stolte af. ”Jul i Viborg”, hvor det er tydeligt, at vi bor i Danmarks hyggeligste juleby, som også blev udnævnt til årets juleby 2023.

Fra 2025 kommer Forever Festival, som i løbet af tre dage hvert år præsenterer international musik i verdensklasse midt i Viborg by.

Det Sker i Viborg Kommune

Det sker