You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Uddannelse

"Vi er kreative helt ind i hjertet. Og langt ud i verden."

Danmarks mest kreative by

Viborg er udnævnt til UNESCO Creative City inden for Media Arts. Og det synes vi faktisk selv er temmelig sejt. Vi er nemlig én ud af blot 17 byer på verdensplan – og den eneste i de nordiske lande.

Byens visuelle DNA ligger i den verdensberømte The Animation Workshop. Her er der siden starten i 1988 blevet skabt en række uddannelser, erhverv og kulturbegivenheder, herunder Viborg Animation Festival.

På den måde er Viborg med årene blevet hjemsted for en række kreative virksomheder inden for animation, medier og kommunikation. En udvikling, der
kulminerede, da vi etablerede Danmarks nationale center for animation og visuel formidling, Creative Viborg.

Start karrieren i Viborg

Med mere end 10.000 studerende og 50.000 arbejdspladser er Viborg en vaskeægte karriereby. De mange spændende uddannelser, det vibrerende studiemiljø og samarbejdet mellem uddannelserne og erhvervslivet får da også studerende til at søge mod Viborg fra hele landet – og for flere uddannelsers vedkommende også fra udlandet.

Uddannelserne, erhvervslivet og kommunen har igennem Karriereby Viborg et tæt samarbejde om hele tiden at udvikle og tiltrække nye uddannelser. Det har eksempelvis resulteret i uddannelser som softwareingeniør indenfor XR, maskinmester, sundhedsadministrativ koordinator og fra 2024 også tre uddannelser på AU Viborg: dyrevidenskab, plante- og fødevarevidenskab og veterinærmedicin, som er den eneste dyrlægeuddannelse uden for hovedstaden. Og flere kommer til.

At uddannelser, erhvervsliv og kommune snakker godt sammen, er desuden med til at gøre det nemmere at matche de helt rigtige talenter med virksomheder. Til glæde for både de unge og deres kommende arbejdspladser.

Og nå ja, så gør vores boliggaranti for studerende det jo heller ikke ligefrem mindre attraktivt at uddanne sig i Viborg.