Bliv støttekontaktperson til forældre med et anbragt barn

Som støttekontaktperson til forældre med et anbragt barn er du med til at styrke forældrene i en svær periode.

Du kan blive kontaktperson til forældre med et anbragt barn. Som kontaktperson er du med til at styrke forældre i en svær periode.

Det styrkede forældresamarbejde kan give en gensidig respekt og forståelse mellem kommunen, anbringelsesstedet og forældrene. Forældrene oplever dermed i højere grad, at de fortsat har betydning for børnene - også under anbringelsen.

Som forældrestøtte arbejder du også ud fra en handleplan, som betyder at:

  • du skal lytte til og være der for forældrene
  • være med til at styrke forældrenes samarbejde og deres involvering i arbejdet omkring deres barn
  • Være brobygger til myndighed

Forventninger til dig som kontaktperson

Det er ikke en forudsætning, at du har en socialfagligt uddannelse. Det er dog vigtigt, at du har lyst og interesse i at gøre en forskel, være lyttende, rummende og forstående i forhold til de problematikker, du bliver bekendt med.

Det forventes, at du indgår under lovgivningens krav om tavshedspligt og skærpet underretningspligt. Du skal også kunne fremvise ren straffe- og børneattest.

Forløbets længde afhænger af opgavens konkrete støttebehov. Da der oftest er tale om en yderst sårbar og udsat målgruppe, forventes det som udgangspunkt, at du kan varetage jobbet over en længere periode.

Honorarer

Du får udbetalt honorarer for at være kontaktperson. Honorarerne er skattepligtige og feriepenge er indregnet i honorarerne.

Honorarerne er jf. KL’s takster for udsatte børn og unge, hvor 1 honorar svarer til 930 kr. og er rammesat til 4 timer ”ansigt til ansigt tid” pr. måned.

Antallet af honorarerne bliver fastsat efter omfanget af kontaktpersonens opgave.

Er du blevet nysgerrig og gerne vil høre mere er du velkommen til at kontakte Familiecenter Viborg.

Kontakt