You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Landdistrikternes Ildsjæle

Prisen Landdistrikternes Ildsjæle sætter spotlys på de mange ildsjæle i Viborg Kommune.

Landdistriktsudvalget og Vibland hylder dem der gør en forskel i landdistrikterne

Til maj skal prisen Landdistrikternes Ildsjæle igen uddeles, og der er åben for indstilling af kandidater frem til 12. april. Uddelingen af prisen har til formål at anerkende og hylde de mange mennesker, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der. 

Både enkeltpersoner og grupper af personer kan indstilles som kandidater til prisen. Kriteriet er, at de gør en positiv forskel for borgene i et lokalområde i Viborg Kommunes landdistrikter. Den person, eller gruppe af personer, som indstilles, kan gøre noget særligt for lokalområdet i forskellige sammenhænge. Det kan være i en forening eller som privatperson, og det kan være som frivillig eller på jobbet. Hvis kandidaten leverer sin særlige indsats gennem sit job, skal indsatsen gå ud over, hvad der kan forventes i stillingen, og dermed levere en frivillig indsats.

Eksempler på kandidater kan være: Formanden for borgerforeningen, købmanden, de grønne pedeller, halinspektøren, spejderne, bestyrelsen for forsamlingshuset eller skolelederen. Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. og kunsthåndværk fra en kunstner i kommunen.

Kåringen finder sted 17. maj til Landdistriktskonferencen som Landdistriktsudvalget og Vibland står bag. 

Tidsplan for prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021

  • 12. april kl. 12.00: Frist for at indstille kandidater
  • 29. april: offentliggørelse af de 3 nominerede kandidater
  • 17. maj: kåring af vinder af prisen
Vinder af prisen 2020

Sidste år vandt Jeppe Hartz fra Vejrumbro prisen Landdistrikternes Ildsjæle. Jeppe er en af hovedkræfterne bag etableringen af Vejrumbro Open Air. Han har masser af energi og er ikke bange for at gå nye, utraditionelle veje. Han er en stor drivkraft, uanset om det er småt eller stort, fra aktiviteter i Vejrumbro Boldklub til den generelle udvikling i byen. 

Til venstre Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget, til højre Lone Kastberg, formand for Vibland. 

Sådan indstiller du din kandidat

Frist for indstilling er 12. april kl. 12.00. Vær opmærksom på, at såfremt kandidaten bliver blandt de 3 finalister, skal vedkommende kunne deltage på Landdistriktskonferencen 17. maj, hvor kåringen finder sted. Den præcise dato meldes ud senere. Kandidaten skal også være villig til at deltage på et billede, som lægges på kommunens Facebookside og deltage i et interview i Radio Viborg.

Når du klikker på linket herunder skal du vælge "Indstilling af kandidat til prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021" på den oversigt der kommer frem. 

Hvis du har spørgsmål til skemaet kan du kontakte Kirsten Johansen: kj3@viborg.dk
Hvis du har spørgsmål til prisen kan du kontakte Susanne Bendtsen: sb9@viborg.dk