You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Landdistrikternes Ildsjæle

Prisen Landdistrikternes Ildsjæle sætter spotlys på de mange ildsjæle i Viborg Kommune.

Landdistriktsudvalget og Vibland hylder dem der gør en forskel i landdistrikterne

17. maj skal prisen Landdistrikternes Ildsjæle igen uddeles. Uddelingen af prisen har til formål at anerkende og hylde de mange mennesker, som hver dag gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der. 

De tre kandidater til Prisen Landdistrikternes Ildsjæle er:

Klaus Kristensen, Bjerregrav
Klaus H. Kristiansen har masser af ideer og energi. Han er meget engageret i Bjerregravs trivsel og er involveret i mange af de projekter, der over de senere år er blevet gennemført i Bjerregrav - bl.a. de mange faciliteter i naturen, som har gjort byen til en attraktiv bosætningsby for børnefamilier.

Ole Mølgaard, Frederiks
Ole Mølgaard har gennem mange år været tovholder og initiativtager til at få nye ting til at ske i Frederiks, og han holder ved, indtil projekterne er fulgt til dørs. Han har bl.a. været særdeles aktiv i etableringen af Hjertestien i og omkring Frederiks.

Helle Georgi, Rødkærsbro
Helle Georgi er en person, der altid er i gang med at udvikle Rødkærsbro. Hun har arbejdet for Rødkærsbro de sidste 25 år med et kæmpestort engagement. Særligt det brede foreningsliv i Rødkærsbro nyder godt af Helles imponerende indsats.

Både enkeltpersoner og grupper af personer kan indstilles som kandidater til prisen. Kriteriet er, at de gør en positiv forskel for borgene i et lokalområde i Viborg Kommunes landdistrikter. Den person, eller gruppe af personer, som indstilles, kan gøre noget særligt for lokalområdet i forskellige sammenhænge. Det kan være i en forening eller som privatperson, og det kan være som frivillig eller på jobbet. Hvis kandidaten leverer sin særlige indsats gennem sit job, skal indsatsen gå ud over, hvad der kan forventes i stillingen, og dermed levere en frivillig indsats.

Eksempler på kandidater kan være: Formanden for borgerforeningen, købmanden, de grønne pedeller, halinspektøren, spejderne, bestyrelsen for forsamlingshuset eller skolelederen. Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. og kunsthåndværk fra en kunstner i kommunen.

Kåringen finder sted 17. maj til Landdistriktskonferencen som Landdistriktsudvalget står bag. 

Tidsplan for prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021

  • 12. april kl. 12.00: Frist for at indstille kandidater
  • 29. april: offentliggørelse af de 3 nominerede kandidater
  • 17. maj: kåring af vinder af prisen
Vinder af prisen 2020

Sidste år vandt Jeppe Hartz fra Vejrumbro prisen Landdistrikternes Ildsjæle. Jeppe er en af hovedkræfterne bag etableringen af Vejrumbro Open Air. Han har masser af energi og er ikke bange for at gå nye, utraditionelle veje. Han er en stor drivkraft, uanset om det er småt eller stort, fra aktiviteter i Vejrumbro Boldklub til den generelle udvikling i byen. 

Til venstre Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget, til højre Lone Kastberg, formand for Vibland.