You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 14.10.2024

Borgere i Højbjerg skal ikke længere koge vandet

Borgere, som er tilknyttet Højbjerg Bys Vandværk, skal fra 14. oktober ikke længere koge vandet.

14.10.24

Analyser af prøver af drikkevandet fra Højbjerg Bys Vandværk, som blev taget flere steder i systemet onsdag den 9.  oktober, viser at der nu ikke længere er bakterier i vandet.

Viborg Kommune ophæver derfor, i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, den kogeanbefaling, som blev givet den 7. oktober 2024 til forbrugerne.  

Den præcise årsag til forureningen er ikke fundet, men den er sandsynligvis opstået i forbindelse med reparationsarbejde på vandværket i uge 40. Alternativt kan årsagen muligvis være en overflødig brandhane med stillestående vand, hvor der kan været opstået tilbageløb til værkets vandledning, som på den måde er blevet forurenet.

Spørgsmålet om den overflødige brandhane undersøges nærmere, og Højbjerg Bys Vandværk og Viborg Kommune følger fortsat udviklingen i vandkvaliteten tæt i den kommende tid.

 

07.10.24

Der er fundet bakterier i vand fra Højbjerg Bys Vandværk, og Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler derfor, at borgere, som får vand fra værket skal koge drikkevandet.

I forbindelse med almindelige vandprøver fra ledningsnettet på Højbjerg Bys vandværk er der fundet enterokokker i drikkevandet.

Der er fundet ganske små mængder af bakterier, og der er kun en meget lille risiko for, at man bliver syg, hvis man har drukket af vandet. Alligevel anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at alt vand, der bruges til drikkevandsformål, koges inden brug.

Højbjerg Bys Vandværk har bestilt opfølgende prøver af vandet og går nu i gang med et teknisk tilsyn på vandværket. Der blev i sidste uge udført reparationsarbejde på vandsystemerne, og det er muligt, at der i den forbindelse er sluppet bakterier ind i systemet.

Vandværket orienterer forbrugerne via en lokal Facebook-side, og alle vil også få besked via e-boks. Alle brugere får besked ad samme kanaler, så snart resultaterne af vandprøverne er klar.