You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 25.10.2024

Borgere i Randstrup skal koge vandet

Analyser af prøver fra 21. oktober viser, at der fortsat bakterier i vandet fra Randstrup Bys Vandværk. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler derfor, at borgere, som får vand fra værket, skal koge drikkevandet.

25.10.25
Randstrup Vandværk har renset rentvandsbeholderen og tætnet låget på beholderen. Opfølgende prøver fra 21. oktober 2024  har dog vist, at der stadig er forhøjet indhold af coliforme bakterier i drikkevandet. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler derfor fortsat, at borgere, der er tilknyttet vandværket, fortsat koger drikkevandet.

Coliforme bakterier er almindelige jord-/overfladevandsbakterier, som kan påvises i lang tid efter at kilden til en forurening er fjernet.

Vandværket gennemskyller systemet igen, og der bliver taget nye prøver af drikkevandet mandag den 28. oktober 2024. Analyseresultatet af disse prøver kommer senest torsdag den 1. november  og siden her bliver opdateret med den relevante information.

Det i øvrigt yderlige opklaret, at det var almindelige snegle – ikke de såkaldte dræbersnegle – der var årsag til forureningen af drikkevandet.

18.10.24
I forbindelse med planmæssige vandprøver ved Randstrup Bys Vandværk, er der fundet 1 E.Coli og 6 coliforme i drikkevandet.

I forbindelse med prøveudtagningen blev der fundet tre dræbersnegle i rentvandstanken, og det er formodentlig dem, der er årsag til forureningen.

Tanken bliver nu renset, gennemskyllet og der bliver bestilt nye hasteprøver.

Borgerne modtager kogeanvisning via e-boks. Vandværket orienterer de berørte forbrugere via e-mail. Alle får besked ad samme kanal, så snart resultaterne af de nye vandprøver er klar.