Gederskuret i Undallslund Skov bliver nu renoveret med hjælp fra støtte fra Nordea-fonden, så Naturskolen Viborg fra næste skoleår er klar til at modtage sårbare elever.

Geder og natur skal styrke børns trivsel

Viborg Kommunes Naturskole har fået knap 1 million kr. af Nordea-fonden til projektet ”Gedeskuret – et godt sted at være” i Undallslund Skov, der skal hjælpe sårbare børn med f.eks skolefravær ud af deres isolation og tilbage til skolen igen.

Pressemeddelelser

Et gammelt, nedslidt og mørkt gedeskur på Naturskolens lokalitet i Undallslund Skov får nu nyt liv, så det kan danne basen for sårbare børn og forhåbentlig hjælpe til med at skabe livsglæde.

Projektet ”Gedeskuret – et godt sted at være” går ud på at få sårbare børn og unge ud i naturen og være tæt på dyr. Erfaringen viser at naturen og samværet med dyr får os til at slappe af og har en positiv effekt på mange mennesker.

Målet med, ”Gedeskuret – et godt sted at være,” er, at børnene genfinder modet på læring både fagligt, personligt og socialt, så de også finder en vej ud af deres isolation.

Klar i 2026
De 988.000 kr. i støtte fra Nordea-fondens Naturens Mødesteder-pulje gør det muligt at ombygge gedeskuret - lige fra træ og skruer til staldinventar og naturgrej. Renoveringen går i gang i år, og fra skoleåret 2026 står det klar til at modtage børn og unge med massivt skolefravær.

- Vi glæder os så meget over støtten fra Nordea-fonden, der gør det muligt, at vi får sat gang i dette vigtige projekt. Vi ved, at naturen er et fantastisk redskab til hjælpe sårbare børn. Hverken dyrene eller naturen dømmer dig -  de accepterer dig, som du er. Så ved at være blandt dyr og være nysgerrig og aktiv i naturen, bliver både børnenes psyke og fysik styrket – to ting, der hænger sammen, når der skabes trivsel, siger Vibe Winckles, leder af Naturskolen, og tilføjer:

- I øvrigt vil det renoverede gedeskur også komme de mange andre målgrupper, vi har på Naturskolen i Undallslund til gode. Det kan fx være børn fra 0-6 år, specialklasser, demensgrupper og helt almindelige gæster i skoven, der kommer forbi for at hilse på gederne.

Udover renoveringen skal den økonomiske støtte fra Nordea-fonden også gå til lidt projektledelsesløn i opstartsårene.

Projektet rammer plet
Nordea-fonden uddelte hen over vinteren 2024 31,5 mio. kr. til 41 projekter, som vil bidrage til at flere får adgang til gode naturoplevelser, uanset forudsætninger. Naturskolens projekt i Undallslund rammer fuldstændig plet i forhold til det Nordea-fonden håbede på, da puljen blev udviklet.

- Naturens mødesteder er bemandet med dygtige mennesker og fyldt med fortællinger om vores fantastiske natur. Hvis vi kan være med til at flere går på opdagelse i naturen - også dem der ikke har opdaget den endnu, så bliver vi meget glade, siger administrerende direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Støtten fra Naturens mødesteder-puljen på 31,5 mio. kr. fordeler sig bredt i hele landet, hvor 11 naturcentre, 10 naturskoler og 20 øvrige formidlingssteder modtog støtte.

Efter projektperioden er slut, bliver forløbet til børn med skolefravær en del af Naturskolens tilbud.

  • Fakta om Nordea-fonden
    Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Naturens mødesteder-puljen var åben fra juni 2024 til november 2024, hvor i alt 57 projekter søgte om støtte.
  • Naturens mødesteder-puljen uddeler i alt 31,5 mio. kr. til 41 projekter.
  • Se alle de projekter, der har fået støtte gennem Naturens mødesteder-puljen her.

Yderligere oplysninger

Vibe Winckles,
Tlf. 20 19 96 12 / mail: viw@viborg.dk

Signe Balling,
Tlf. 40 70 37 39 / mail: sb@nordeafonden.dk