You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 16.05.2024

Handz & Mindz 2024: 200 unge fik inspiration til fremtidens fag

Der var liv og glade dage, da elever fra Viborg, Skive og Silkeborg kommuner deltog i en stafet med 12 dyster i 12 erhvervsfag hos lokale virksomheder fredag den 17. maj.

Åbning af Handz & Mindz 2024 på Havredal Praktiske Uddannelser 170524 / Foto: Daniella Jeppesen, Viborg Kommune

De unge elever blev hilst velkommen i det grønne på Havredal Praktiske Uddannelser ved Karup / Foto Daniella Jeppsen, Viborg Kommune

Sundhed og omsorg 2 - Region Midt - Handz & Mindz 2024 / Daniella Jeppsen, Viborg Kommune

Hos Regionshospital Viborg prøvede de unge at give hjertemassage

Handz & Mindz er en erhvervs- og karrieredag for unge fra 7. klasse op til 18 år med særlige behov og forudsætninger.

Dagens aktiviteter foregik på Havredal Praktiske Uddannelser ved Karup, hvor de unge mennesker deltog i en slags holdstafet med forskellige, praktiske opgaver på stande, hvor virksomheder fra det lokale erhvervsliv i Viborg Kommune bød inden for.

Inspiration og engagement

Ifølge viceskolechef Hans Jørgen Hanghøj Dam gik dagen rigtig godt:
- Formålet med Handz & Mindz er at inspirere de unge og give dem lyst til at udforske forskellige fag. Det synes jeg, vi lykkedes ret godt med i dag. Og det har været en kæmpe fornøjelse at se, hvordan både elever og virksomheder har deltaget i stafetten med stort engagement.

Inspirationen kunne de unge f.eks. hente i dyster, hvor de skulle prøve at lægge fliser, flyve med drone eller give hjertemassage på genoplivningsdukker.

Størstedelen af de unge deltagere går i Viborg Kommunes specialklasser, men Handz & Mindz har også givet genlyd uden for kommunegrænsen, og elever fra Skive og Silkeborg kommuner havde derfor fundet vej til Karup. Blandt andet derfor var sidste års deltagertal på 150 i år vokset til ca. 200.

Handz Mindz Maler Carsten Sørensen 170524 / Daniella Jeppsen, Viborg Kommune

Maler Carsten Sørensen satte deltagerne på en opgave med at blande farver, der skulle matche bl.a. Barbies farver.

Plads til alle

Handz & Mindz er en tilbagevendende begivenhed, og ifølge Thomas Kjølhede Ambrosius, som er leder af Virksomhedsservice i Jobcenter Viborg, har det været meget nemt at rekruttere virksomheder, som ville stille op på dagen:
- Det er en udfordring for virksomhederne at skaffe faglært arbejdskraft, så der er rift om de unge mennesker – og der er plads til alle; også dem, der har udfordringer af forskellig slags. Derfor har både private og offentlige arbejdsgivere en stor interesse i at få kontakt med de unge mennesker og inspirere dem til en mulig fremtid i lige netop deres brancher. 

Ud over inspiration til uddannelse og erhverv i fremtiden fik alle unge et flot diplom med hjem fra dagen som bevis på deres deltagelse. Der var desuden præmier til alle de hold, som gjorde det bedst ved hver enkelt stand.

Kort om Handz & Mindz

Handz & Mindz et samarbejdsprojekt mellem Beskæftigelsesudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget – og medarbejdere fra hhv. arbejdsmarkedsområdet og skoleområdet. 

De deltagende virksomheder dækkede i år bl.a. struktør-, transport, murer-, plastmager, entreprenør-, restaurations-, salgs-, omsorgs-, landbrugs- og animationsfagene. 

Se oversigt over pladsen på Havredal Praktiske Uddannelser med navne på alle deltagende virksomheder.