Oplev et køkken til 50 millioner kroner
Interessen for at se, hvordan et topmoderne produktionskøkken ser ud, har været stor. Derfor inviterer Madservice Viborg, Viborg Kommune, nu alle interesserede til åbent hus to gange i det nye år.
Pressemeddelelser

Borgere, der modtager mad fra Viborg Kommunes Madservice, og deres pårørende er nysgerrige. Interne og eksterne samarbejdspartnere, andre kommuner og øvrige personer har vist stor interesse for at se det nye produktionskøkken.
- Jeg har fået så mange henvendelser og forespørgsler fra interesserede, som er meget nysgerrige efter at se vores nye, flotte produktionskøkken, derfor har vi besluttet at holde åbent hus to gange i begyndelsen af det nye år, siger en glad og stolt leder af Madservice Viborg, Ellen Lyngsø, Viborg Kommune.
Alle interesserede kan komme til åbent hus – uden tilmelding
Lørdag den 10. januar eller søndag den 22. februar – begge dage fra kl. 10.00 – 12.00.
Petersmindevej 15, 8800 Viborg.
Formand for Ældre- og Aktivitetsrådet, Johannes Vesterby glæder sig også over den store interesse, der er for det nye produktionskøkken.
- Synlighed og åbenhed er vigtigt for os. Derfor giver det god mening at invitere til åbent hus.
Det er samtidig en mulighed for at møde de borgere, vi leverer mad til, og høre deres tilbagemeldinger. Vi er meget stolte af det nye produktionskøkken. Og kan vi samtidig inspirere andre kommuner og vise, hvad et topmoderne køkken betyder for opgaven med at lave gode og sunde måltider til borgerne, så gør vi det gerne.
Gryder på 500 liter
På dagen er der mulighed for at få en rundvisning i det godt 1.200 m2 store køkken. Her kan gæsterne blandt andet se en hvidkålskløver, et sous vide-kar, der kan rumme 300 kg. kød, en stativvasker til 1,3 millioner kroner og gryder på 500 liter.
Rundvisningen kommer rundt i hele køkkenet - både i grøntsagsafdelingen, i produktionen, pakkerum, køle- og frostrum, opvaskerum og alle de andre steder, hvor de 17 ansatte producerer mad til ca. 1.200 borgere pr. dag.
De lyse omgivelser i det nye køkken, sammen med de ergonomiske arbejdsstationer og bæredygtige tiltag, gør arbejdsdagen både enklere og mere motiverende for de ansatte. Det giver dem ekstra tid og bedre rammer for at udvikle innovative retter, justere opskrifter, og opnå høj kvalitet i måltiderne, der leveres til kommunens borgere. Køkkenets indretning med miljøvenlige løsninger understøtter desuden en fremtidssikret og grønnere drift.
Det nye produktionskøkken, der blev indviet den 6. november 2025, har kostet 49,5 millioner kroner, og er i dag et af de mest moderne og bæredygtige i landet.
Yderligere oplysninger
Johannes Vesterby, Næstformand for Teknisk Udvalg, formand for Ældre- og Aktivitetsudvalget
Tlf. 30 85 89 77 / mail: jfv@viborg.dk
Ellen Lyngsø,
Tlf. / mail: ely@viborg.dk