You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 20.02.2024

Landdistriktsudvalget sætter fokus på velfærd og hylder ildsjæle

I samarbejde med VibLand inviterer Landdistriktsudvalget til landdistriktskonference onsdag 17. april med temaet styrket velfærd.

Landsbypedeller er et eksempel på et lokalt fællesskab. Foto: VibLand
Landsbypedeller er et eksempel på et lokalt fællesskab. Foto: VibLand

Der er fokus på fællesskaber, relationer, frivillighed og engagement i lokalsamfundene, når deltagerne til årets Landdistriktskonference mødes i Skals Idrætscenter. På programmet er to fælles oplæg ved journalist og forfatter Karen Lumholt og formand for Fjordklyngerådet Inge Carlskov. Først vil de fortælle om landsbyernes særlige styrke omkring fællesskab og sammenhold, hvorefter de kommer nærmere ind på, hvordan velfærden i Fjordklyngen er blevet styrket gennem klyngesamarbejdet.

- Velfærd er et vigtigt tema - også ude i landdistrikterne, og vi har i Viborg Kommune gode eksempler på, hvordan man gennem øget samarbejde kan være med til at styrke den velfærd. Vi ser endnu en gang frem til en spændende konference, og jeg håber, deltagerne vil tage derfra med ny inspiration, siger formand for Landdistriktsudvalget Kim Dongsgaard.

Udover de to fællesoplæg er der også sat tid af til lokale inspirationsoplæg med overskrifterne VibLand og Landsbypedeller, Fjordklyngen, Sparkær ”Årets Landsby 2023”, Etablering af købmand i samarbejde med landsbyen og Mødesteder i landdistrikterne.

Ildsjæl bliver kåret

Aftenen rundes traditionen tro af med kåring af årets Ildsjæl i Landdistrikterne. Prisen som årets ildsjæl uddeles i fællesskab med VibLand.

- Vi håber at se indstillinger på ildsjæle i alle aldre, for det er både unge, voksne og ældre, der gør noget helt særligt for lokalområdet for eksempel i en forening eller som privatperson, siger Michael Højbjerg, formand for VibLand.

Det er allerede nu muligt at indstille kandidater, og det er muligt frem til 12. marts. Formålet med prisen er at rette opmærksomhed og anerkende de mange ildsjæle, der findes i landdistrikterne, samt inspirere andre til at en indsats for sit lokalområde

Tid: onsdag 17. april kl. 17.00-20.00

Sted: Skals Idrætscenter

Tilmelding: senest 7. april 2024 på viborg.dk

Yderligere oplysninger

Kim Dongsgaard, Formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 25 42 52 91 / mail: kid@viborg.dk

Michael Højbjerg, Formand for ViBland
Tlf. / mail: michaelhojbjerg@vibland.dk