You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 02.07.2024

Motionister får unik mulighed for at mærke suset fra EM i Mountainbike-maraton i Viborg

Nu får mountainbikeryttere en enestående chance for at bide skeer og sammenligne tider med nogle af Europas bedste ryttere i smukke omgivelser og et spændende terræn. UEC MTB Marathon European Championships eller måske lidt mere mundret, DM og EM MTB Maraton afvikles i Viborg 18 august 2024.

 Foto: John Madsen, Seemore
Foto: John Madsen, Seemore

Viborg Kommune er vært for Europamesterskaberne i MTB Marathon 2024, der afholdes i forbindelse med den tilbagevendende motionsfestival Nordic Lake Festival 18. august 2024. Det giver motionister mulighed for at deltage i mere end bare et motionsløb. De kan nemlig også måle sig med dem, som kører DM og EM.  

Tre fluer med ét smæk 

Danmark fik muligheden for at træde til som vært for mesterskaber, efter Polen måtte aflyse. Viborg skulle i forvejen afholde DM i MTB Maraton til oktober, men det er nu rykket frem og bliver afholdt sammen med EM, hvor alle motionister også er velkomne til en, to eller tre omgange.

- I Viborg er vi utrolig stolte over at kunne være værter for så stor en begivenhed, der understøtter vores profil som outdoor destination, og som er med til at sætte vores smukke kommune på europakortet. Vi glæder os til at byde de mange hundrede deltagere og publikum velkommen til en uforglemmelig oplevelse, hvor de får hele det professionelle set-up omkring Nordic Lake Festival med i købet, forklarer Lars Stentoft, der er direktør for Kultur & Udvikling i Viborg Kommune.   

Nordic Lake Festival inkluderer dermed tre mountainbike events "12 Timer i Jylland," en MTB-stafet fra 08:00 til 20:00 lørdag - og nu også søndag med DM og UEC MTB Marathon European Championships. 

Udover Viborg Kommune støtter Sport Event Denmark, kommunens erhvervsliv, Viborg Kultur- & Idrætsfond og Vestjysk Bank også det store event. 

- Vi har oplevet en stor, stor opbakning, og det, at vi kan afholde både DM og EM samtidig med Nordic Lake Festival, viser vores evne til at arrangere store events effektivt og bæredygtigt. Vi har forsøgt at lave en rute, der tilbyder noget udover det sædvanlige med en fantastisk oplevelse gennem Danmarks flotteste natur, siger projektkoordinator Henrik Karlsen fra Outdoor Arena.  

Helt særlig oplevelse at køre med eliten 

Hos Sport Event Denmark glæder man sig over, at Viborg greb muligheden for at hjælpe det europæiske forbund med at få gennemfør UEC MTB Marathon European Championships.

- Danmark har stolte traditioner med internationale sportsevents herunder cykelevents. Derfor er det også en appelsin i turbanen, at Viborg kunne træde til. Det er helt særligt, at motionister får muligheden for at køre på samme rute som eliten, og vi ved fra VM i MTB Maraton i 2022 i Haderslev, at det er en disciplin, som appellerer til motionisterne, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.  

Femdobbelt verdensmester og den mest vindende nogensinde

- Med den femdobbelte verdensmester Annika Langvad som det største navn i disciplinen er vi spændte på udsigten til endnu et stort MTB Marathon mesterskab på dansk grund efter VM 2022 i Haderslev, siger formand for Danmarks Cykle Union, Johnny Lillelund.

- Europamesterskabet er både en fantastisk begivenhed i sig selv og inspirerende for alle i MTB-sporten i Danmark. Opbakningen fra kommunerne er afgørende, og vi er meget glade for deres engagement i at skabe de bedst mulige betingelser for udendørsaktiviteter for alle og især for MTB-sporten, herunder eliten. Vi ser frem til et stort internationalt mesterskab i nogle af de smukkeste naturlandskaber, vi har i Danmark, slutter han. 

Fakta 

  • Dato: 18. august 2024 

  • Sted: Viborg, Danmark 

  • Rute: 25 km rute med ca. 587 højdemeter. Startloop på 8 km med ca. 100 højdemeter (kun elite & master, med start kl. 09.00 foran Viborg Domkirke) 

  • Deltagere: omkring 800 deltagere fra hel Europa 

  • Frivillige: Mere end 200 frivillige hjælper over weekenden. 

  • UEC MTB Marathon European Championships afvikles for den europæiske cykelunion, UEC, af Viborg Kommune og med økonomisk støtte fra Sport Event Denmark, Vestjysk Bank Viborg, Viborg Kultur- & Idrætsfond og Byens Erhvervsliv i samarbejde med Danmarks Cykle Union. 

Tilmelding 

  • Nationalteams: De nationale hold tilmeldes gennem deres egne systemer og overføres til løbet ugen inden. 

  • Åben for alle: Alle andre deltagere kan tilmelde sig via Sportstiming. Link til tilmelding 

Stævneplads 

  • Nordisk Park: Centrum for aktiviteterne med telte, madboder og en scene til de fire gratis koncerter lørdag. 

  • Bæredygtighed: Arrangementet er mere økonomisk bæredygtigt, da flere events afvikles under samme hat. 

Publikum 

  • Publikum kan opleve rytterne passere flere gange ved stævnecentrum. Ruten indeholder spændende elementer som Polaris Root Climb og IMBA nedkørslen. Se ruten her.


Kontaktperson  

Henrik Karlsen, arrangør af 12 timer i Jylland, Nordic Lake Festival, UEC EM i MTB Marathon 
Mobil: 20 68 30 30 

Presseansvarlige 

Viborg Kommune:
Katrine Rubeck Olesen, kommunikationsmedarbejder
Mobil: 87 87 30 11 

Sport Event Denmark:
Eline Andersen, Senior communication manager
Mobil: 51 22 53 85

DCU:
Ulrich Gorm Albrechtsen, kommunikations- og kommerciel chef
Mobil 29 40 02 02 

Fie Pedersen, kommunikationsmedarbejder
Mobil: 30 69 50 51 

Yderligere oplysninger