You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 21.06.2024

Musikalsk fællesskab under Snapsting for Børn

Under Snapsting for Børn vil 130 elever fra fire folkeskoler synge med i koret, når Kulturskolen Viborg præsenterer musicalen 'Zebra Ze Ze'.

Elever fra Hald Ege Skole øver korregrafi til musicalen Zebra Ze Ze
Elever fra Hald Ege Skole øver korregrafi til musicalen Zebra Ze Ze

Når Snapsting for børn løber af stablen i den sidste uge inden skolernes sommerferie, er det med musicalen Zebra Ze Ze på programmet. Elever fra Finderuphøj Skole, Overlund Skole, Vestre Skole og Hald Ege Skole har gået til skolekor en gang om ugen hele skoleåret, og står nu klar på scenen for at vise, hvad de har lært.

Skolekoret er en del af Kultursporet. Kultursporet er et samarbejde mellem folkeskoler og Kulturskolen Viborg, der samarbejder om kreative forløb på skolerne, som ud over kor også kan være musik, billedkunst, tegning, scenekunst eller fortælling.

Skolechef Hasse Valdemar Mortensen glæder sig over samarbejdet med Kulturskolen Viborg:

- Jeg glæder mig over, at Kultursporet kan tilbyde vores elever muligheden for at gå til skolekor, hvor de både bliver undervist af musiklærere på skolerne og korledere fra Kulturskolen Viborg. Og så er det bare fantastisk, at eleverne kan slutte koråret af med at vise musicalen i de skønne omgivelser på Borgvold.

Kulturel dannelse og kreativ udfoldelse

Musicalen er baseret på Janne Aagaards album af samme navn og forener sang, dans, skuespil og billedkunst i en magisk fortælling. Den fortæller historien om Zebra Zille, der er ny i zoologisk have. Når zooen lukker, har dyrene stedet for sig selv og holder fest sammen. Her lærer Zille de andre dyr at kende og bliver venner med dem.

Eleverne vil synge ni sange fra Janne Aagaards album akkompagneret af lærerbandet fra kulturskolen. De vil også danse og have hjemmemalede, matchende t-shirts på, som de har lavet til kostume-workshops i foråret.

Musicalen er et resultat af et tværfagligt samarbejde mellem flere kunstarter, og projektet er skabt på initiativ af Tjeda Efken, der også er koordinator.

- Det er en kæmpestor oplevelse for børnene at være med til at skabe en hel forestilling, hvor de er med i alle processer, og får besøgt alle kulturskolens afdelinger. Nu bliver det, de har øvet sig på igennem året, sat ind i en større, dramatiseret fortælling, og det fantastisk at se, hvordan sang, dans leg og rytme pludselig går op i en højere enhed, fortæller Tjeda Efken.

Musicalen vises tirsdag den 25. juni kl. 11.00 på Borgvold. Musicalen varer ca. 30 minutter.

Fakta

  • I foråret har korlederne Pavlina Salehi, Astrid Lindhardt Toft, Nadja Bjerre og Tjeda Efken øvet sangene med eleverne.
  • Birgitte Alme, skuespiller fra Kulturskolen, har skrevet alle teksterne til musicalen, og Kristina Højer Kristiansen, billedkunstner fra Kulturskolen, har ledet kostume-workshops og lavet rekvisitter til scenen, sammen med børnene.
  • Nadja Bjerre har stået for dansene.  
  • Forfatteren Janne Aagaard vil komme fra København til Viborg for at se og støtte projektet.
  • Musicalen præsenteres som en del af Snapsting for Børn, en begivenhed der fejrer børns kreativitet og kulturelle dannelse.

Yderligere oplysninger

Hasse Valdemar Mortensen, Skolechef
Tlf. 87 87 10 50 / mail: 3hm@viborg.dk

Tjeda Efken, Kulturskolen Viborg
Tlf. 20 34 98 82 / mail: tjae@ksviborg.dk