You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 10.01.2024

Viborg-borgmester genopstiller ikke

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, har besluttet, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2025. Han stopper dermed også som borgmester i Viborg den 31. december 2025

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, genopstiller ikke ved næste valg.
Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, genopstiller ikke ved næste valg.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek genopstiller ikke ved næste kommunalvalg. Foto: Jesper Maagaard

Ulrik Wilbek. Navnet er velkendt for de fleste. Både på grund af Ulrik Wilbeks fortid som håndboldtræner og de sidste seks år som borgmester i Viborg Kommune.

Men fra 1. januar 2026 kan Ulrik Wilbek også sætte forhenværende foran borgmestertitlen.

Han har nemlig besluttet ikke at genopstille ved kommunalvalget i 2025.

- Det er ikke nogen ny beslutning. Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle være borgmester i flere årtier. Ved udgangen af 2025 har jeg været borgmester i 8 år, og så tænker jeg, at det vil være rigtigt for mig, og måske også for Viborg Kommune, at jeg stopper, siger Ulrik Wilbek.

Sygdom er ikke en faktor

Han har i de seneste år været ramt af nogle udfordringer med helbredet.

Både i form af en øresygdom, der betød en sygemelding i efteråret 2022, og i september og oktober 2023 hvor Ulrik Wilbek var sygemeldt med overanstrengelse.

Han understreger dog, at det ikke er sygdom, der gør, at han ikke genopstiller.

- Hvis mit helbred gjorde, at jeg ikke kunne udføre mit arbejde, ville jeg jo gå af som borgmester nu. Men det er ikke tilfældet, og derfor fortsætter jeg selvfølgelig også perioden ud. Der er stadig mange spændende muligheder i forhold til at gøre Viborg Kommune til et endnu bedre sted at bo og at drive virksomhed i, og den opgave glæder jeg mig til fortsat at stå i spidsen for, siger Ulrik Wilbek.

Yderligere oplysninger

Ulrik Wilbek, Borgmester
Tlf. 40 78 88 00 / mail: borgmester@viborg.dk