You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 02.02.2024

Vinterferie fyldt med lokale aktiviteter

Snart går skolebørnene på vinterferie, og der er aktiviteter for både kunstdetektiver, skøjteløbere og læseheste, når aktører på tværs af kommunen inviterer til familiehygge. Her kommer et par tip til, hvad vinterferien kan gå med.

Viborg Kunsthal oplever stort interesse for ferieaktiviteter, og ser frem til en travl uge 7. Foto: Viborg Kunsthal
Viborg Kunsthal oplever stort interesse for ferieaktiviteter, og ser frem til en travl uge 7. Foto: Viborg Kunsthal

Af erfaring ved Viborg Kunsthal, at der er travlt i vinterferien. Derfor har kunsthallen skruet op for familieaktiviteterne med muligheden for at lege kunstdetektiv, kreative muleposer og ekstra familieworkshops tirsdag 13. februar.

- De sidste par år har vi på Viborg Kunsthal haft det rigtig sjovt i vinterferien med massevis af glade og nysgerrige børn og deres voksne. Igen i år slår vi dørene op for en farverig og forunderlig vinterferie i kunstens tegn, når vi med udgangspunkt i de aktuelle udstillinger laver familieworkshops og forskellige kreative opgaver, fortæller udstillingsleder Bodil Johanne Monrad. 

Det er ikke kun Viborg Kunsthal, der har planlagt aktiviteter i vinterferien. På Viborg Kommunes oversigt for ferieaktiviteter er der et bredt udvalg for børn i alderen 0-15 år på tværs af hele kommunen.

Disney-skattejagt og fastelavnsfest

På Bjerringbro Bibliotek er de kendte figurer fra Disney-universet flyttet ind i anledning af Disneys 100-års jubilæum. Men figurerne har gemt sig mellem bøgerne. Hvis du kan finde dem alle sammen, venter der en lille belønning. Figurerne er på biblioteket hele vinterferien i bibliotekets åbningstid.

I år falder vinterferien sammen med fastelavn, og Daubjerg Kalkgruber inviterer søndag 11. februar til en anderledes fastelavnsfest, hvor både børn og voksne er velkomne til at komme udklædte. Udover tøndeslagning kan du hilse på flagermusene i gruberne eller forsøge at finde troldene i skoven. Daugbjerg Kalkgruber holder åbent hele uge 7 og uge 8.  

Læsemaraton og disko på isen

For de større børn er der Readathon tirsdag 13. februar på Viborg Hovedbibliotek. I 12 timer er børn og unge i alderen 13-20 år inviteret til læsemaraton, hvor der skal læses tusindvis af sider i hyggelige rammer. I pauserne sørger biblioteket for aktiviteter og spisning.

Torsdag 15. februar er det tid til at finde den varme tøj frem, når DJ’en på Viborg Skøjtebane fra kl. 18.30-19.00, skruer op for musikken og tænder diskolyset.  

Se alle aktiviteterne for vinterferien: Forside - Ferieaktiviteter for børn i Viborg Kommune 

Yderligere oplysninger

Bodil Johanne Monrad, Viborg Kunsthal
Tlf. / mail: 3bm@viborg.dk

Joan Kjær Andersen, Viborg Svømmehal, Vestbadet og Skøjtebanen
Tlf. / mail: jka@viborg.dk

Rikke Kamedula Skovsbo, Viborg Bibliotekerne
Tlf. / mail: rks@viborg.dk