You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Viborg Bibliotekerne

De 10 lokale biblioteker i Viborg Kommune er aktive lokale kulturhuse med mange tilbud til borgerne. Her kan man låne bøger, film og andre materialer og deltage i en lang række kulturelle arrangementer for både børn og voksne.

Bøger og andre materialer til udlån

Viborg Bibliotekerne tilbyder en bred vifte af services til kommunens borgere. På bibliotekerne kan man vælge mellem 400.000 bøger, film, magasiner og CD’er. Derudover er der et enormt udbud af digitale materialer, bøger, artikler, film osv. som kan benyttes hjemmefra, og endelig kan borgerne frit bestille materialer hjem fra alle andre biblioteker i Danmark.

Er man oprettet som låner, har man adgang til Viborg Bibliotekerne alle dage 7-22, idet man udenfor betjent tid kan lukke sig ind på biblioteket ved hjælp af sit sundhedskort. På de større biblioteker kan man booke mødelokaler og studierum, som bliver flittigt brugt af foreninger, klubber og studerende. Borgerne har også adgang til at printe og scanne dokumenter på bibliotekerne.

På alle biblioteker er der mulighed for at benytte PC og printe, ligesom der er områder beregnet til, at man kan sidde og læse, studere og mødes med andre.

Biblioteket servicerer også adskillige læsekredse med nye bøger og inspiration. Ældre borgere har mulighed for at få sendt bøger direkte ud til den enkelte, hvis man af helbredsmæssige årsager ikke kan komme ind på biblioteket. Ligesom biblioteket rykker ud til grupper af borgere og holder bogcaféer og fortæller om vores digitale tilbud.

 

Arrangementer på biblioteket

I løbet af året kan borgere deltage i over 200 arrangementer på biblioteket skabt i samarbejde med lokale foreninger, institutioner og netværk. Arrangementerne er fx koncerter, bogcaféer, debatarrangementer, højtlæsning og spændende foredrag.

 

Viborg Bibliotekerne står bag efterårsferiens store naturskattejagter og ferieaktiviteter for børn i Viborg Kommune, ligesom vi arrangerer Snapsting for Børn.

 

Undervisningsforløb for børn og unge

For børn og unge tilbyder Viborg Bibliotekerne undervisningsforløb, som fx Booktalks og Digital Dannelse. Borgerne har desuden mulighed for at booke en bibliotekar. Har man brug for hjælp til at finde litteratur til en opgave eller et emne, man er meget interesseret i, kan man få vejledning i en halv time sammen med en bibliotekar.

Hovedbiblioteket har et TestLab, som er et fysisk rum til kreativ udfoldelse. Her kan man sammen med personalet udforske og arbejde med 3D-printere, laserskærer, Virtual Reality og robotter.

TestLab huser også Netværkstedet, som hjælper borgere med deres computere, telefoner og tablets.

 

Læs mere om de forskellige muligheder på www.viborgbib.dk og følg med på Viborg Bibliotekernes Facebook og Instagram.