You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Midlertidige overnatninger i bygninger

Det er muligt at overnatte midlertidigt i bygninger, der normalt ikke benyttes dertil. F.eks. på skoler, børnehaver med videre i forbindelse med sportsstævner, festivaler, kurser og øvrige sammenkomster. Midlertidig overnatning skal meddeles til kommunen.

Frist for hvornår du skal meddele overnatningen er

  • senest 2 uger før første overnatningsdøgn
  • senest 4 uger før første overnatningsdøgn, hvis der skal overnatte flere end 150 personer.

Det er dig/jer der ansøger, som er ansvarlig for at overnatningen sker i overensstemmelse med de gældende regler.

Regler for midlertidig overnatning

Der er forskellige regler for midlertidig overnatning – afhængig af hvad bygningen er godkendt til, hvilken anvendelseskategori bygningen kan henføres til, og om betingelserne for overnatning er indeholdt i en DKV-plan.

  • Bygningen er allerede godkendt til overnatning - anvendelseskategori 5 – der kræves ikke yderligere.
  • Bygningen er i anvendelseskategori 2,3 og 6 og kan overholde de præ-accepterede løsninger i Bilag 11b – den midlertidige overnatning skal meddeles til kommunen. Det kan f.eks. være skoler, idrætshaller, daginstitutioner, formsalingslokaler mv.
  • Hvis de præ-accepterede løsninger i Bygningsreglementet vejledning til kap.5 – brand og Bilag 11b,Vejledning om præ-accepterede løsninger for midlertidige overnatninger i bygninger” IKKE følges til fulde, så kan der stadig sendes meddelelse til kommunen, hvis overnatningsmulighederne er indarbejdet i bygningens DKV-plan. DKV-planen skal vedlægges meddelelsen til kommunen. Er det ikke indarbejdet i DKV-planen, så kræver det ansøgning om byggetilladelse.

Forudsætninger for meddelelse af midlertidige overnatninger

Hvis overnatningerne sker i overensstemmelse med følgende forudsætninger, kan det blot meddeles til kommunen:

  • De præ-accepterede løsninger for midlertidige overnatninger skal følges til fulde for byggerier i anvendelseskategori 2, 3 og 6 (Bygningsreglementet vejledning til kap. 5, brand samt bilag 11b)
  • Betingelserne for midlertidig overnatning i bygninger i anvendelseskategori 1 er indarbejdet i bygningens DKV-plan. DKV-planens skal uanset anvendelseskategori være udfærdiget af en brandrådgiver certificeret til brandklasse 2 eller derover. DKV-planen skal vedlægges meddelelsen.
  • Det samlede antal overnatningsdøgn om året i samme bygningsafsnit må ikke overstige 50.

Kan forudsætningerne ikke overholdes, så kræver overnatningerne i stedet en byggetilladelse, jf. BR18, § 6g, stk. 5.

Den ansvarlige persons forpligtelser

Den ansvarlige for overnatningen har en række forpligtelser:

  • At sikre at den ansvarlige under overnatningen er bekendt med ordensreglerne, at en evt. vågen vagt er instrueret om opgaven
  • At der er udarbejdet brand- og evakueringsinstruks, driftsjournal og der føres kontrol mv. Der henvises til afsnit 2.4 i Bilag 11b.
  • At der skal der foreligge belægningsplaner ved mere end 50 overnattende i et lokale – med henvisning til afsnit 3.7 i Bilag 11b.
  • At der er myndige personer til stede i forbindelse med overnatninger for børn/unge under 18 år (bør være en myndig person for hver deltagende organisation).
  • Er der mere end 150 overnattende personer skal der være en fast vågen vagt. Denne vagt skal ikke have andre opgaver end at foretage runderinger. To eller flere bygningsafsnit med fælles flugtveje betragtes i denne sammenhæng som ét bygningsafsnit.
  • Hvis der ikke er automatisk varslingsanlæg, så skal der opsættes røgalarmer både i selve overnatningslokalet, og hvis der ikke er direkte udgang til det fri, skal der også opsættes røgalarmer i tilhørende indendørs flugtveje. Dette kan alternativt undlades, når der er en fast vågen vagt.
  • Der må højst overnatte 50 personer i hver brandsektion af hensyn til redningsberedeskabets indsatsmuligheder – dog er det tilladt at have flere end 50 overnattende personer i bygningsafsnit med udgang direkte til terræn det fri eller med mindst 2 uafhængige flugtveje fra overnatningslokalerne.

Selvbetjening

Kontakt

Byggeri

87 87 52 52
Send en sikker mail Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer

Telefonen er åben: 

Mandag - onsdag:

 9.00 - 14.00

Torsdag:

 9.00 - 17.00

Fredag:

 9.00 - 13.00