You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Nye fjernvarme områder

Udpegning af nye fjernvarmeområder afhænger meget af, om der er nok ejendomme i området, som ønsker at blive tilsluttet fjernvarme.

Fjernvarme i fællesskab

Det har betydning for udbredelsen af nye fjernvarmeområder, at

  • alle varmeværker i vores kommune ejes af forbrugerne - forbrugerejede selskaber
  • fjernvarme er en kollektiv løsning, hvor forbrugerne deler omkostningerne
  • der er bred lokal opbakning, hvis fjernvarme skal være rentabelt
  • kommunen ikke kan pålægge tilslutningspligt i nye fjernvarmeområder.

Analyser af muligheder for fjernvarme og termonet

Som led i kommunen udarbejdede en varmeplan i 2022 blev lavet en analyse af det økonomiske grundlag for fjernvarme i 25 byer med gasforsyning. Målet med analysen var at få en dialog med de relevante byområder for at afklare interesser og muligheder.

Læs Scenarieanalyse for fjernvarmeforsyning af gasområder i Viborg Kommune. (pdf)

For mange mindre landsbysamfund i Viborg Kommune er der ikke potentiale for at få traditionel fjernvarme. Her kan termonet være et relevant alternativ. Termonet er et kollektivt net af uisolerede rør, der forsyner flere bygninger med varme og/eller køling.

I 2023 fik vi udarbejdet en indledende analyse, der undersøger potentialet for udbredelse af termonet i Ravnstrup, Fly, Kjeldbjerg, Tange, Kvorning, Vridsted og Bjerregrav. Læs analysen om udbredelse af termonet (pdf).

Læs mere om varmepumper.

Kontakt

Rasmus Trangbæk Kjærsgaard

Strategi og Udvikling

Tlf: 87 87 86 38