You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Ansæt en fritidsjobber

Vær med til at gøre en forskel og ansæt en ung i et fritidsjob.

Fritidsjob baner vejen

Ved at ansætte en fritidsjobber er du med til at skabe et bæredygtigt arbejdsmarked og samtidig investere i fremtiden. Du får muligheden for at vise, at din branche er en spændende vej for de unge at gå, når de skal vælge uddannelse.

Allerede fra de unge er 13 år, er de klar til at udføre lettere arbejde i virksomheder. Og jo tidligere de unge kommer i gang, jo nemmere er det at forme en kommende elev eller lærling, som din virksomhed kan have gavn af i mange år frem.

Projekt Sammen om fritidsjob

I Viborg Kommune er vi sammen om at få unge i fritidsjob. Vi arbejder fokuseret på indsatsen i projektet Sammen om fritidsjob i perioden 2022-2024.

Her arbejder Viborg Kommune, Viborg Ungdomsskole, Jobcenter Viborg, Cabi og virksomhederne i Viborg kommune sammen på kryds og tværs med at få unge ud i et fritidsjob, så de får styrket deres livskompetencer og får mulighed for at bryde med en eventuel negativ social arv. 

Projektet Sammen om fritidsjob er støttet af den A.P. Møllerske Støttefond med 5,1 millioner kroner.

Opgaver, alder og arbejdstid

Der er er væld af opgaver, som kan løses af en fritidsjobber – også i din branche. Det er den unges alder og undervisningspligten, der er afgørende for, hvilke arbejdsopgaver og hvor mange timer, den unge må arbejde.

Eksempler på opgaver

 • udpakning af varer, sortering, opfyldning og prismærkning
 • betjening af kunder
 • oprydning og rengøring
 • pakning af leverancer ud af huset
 • klargøring til møder
 • scanne og makulere dokumenter
 • og meget andet.

Se flere eksempler og meget andet i Dansk Erhvervs folder Gode råd om ansættelse af unge under 18 år (pdf).

Arbejdstid

 • Børn under 13 år må som udgangspunkt ikke arbejde for en arbejdsgiver.
 • 13-14-årige må højst arbejde to timer på skoledage og syv timer på fridage. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger med skoledage og 35 timer i uger, hvor der er helt skolefri.
 • 15-17-årige, der stadig går i folkeskole, må arbejde to timer på skoledage og otte timer på dage, der ikke er skoledage. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger med skoledage og 40 timer i uger, hvor der er helt skolefri.
 • Arbejdstiden for 15-17-årige, der ikke længere går i folkeskole, må ikke overstige den sædvanlige arbejdstid for voksne, der arbejder i samme fag. Arbejdstiden må dog aldrig overstige otte timer om dagen og 40 timer om ugen.

 

Kontakt

Lise Hjorth Hansen

Fritidsjobkonsulent

Jeg kan hjælpe dig med at identificere, hvilke opgaver en fritidsjobber kan løse i lige præcis din branche. Jeg kan også hjælpe dig med at finde unge, som du kan få til samtale.

Tlf: 87 87 47 16