You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Borgerinddragelse

Vi forsøger at inddrage så mange som muligt. Du kan se hvad vi har gjort og hvad der er arrangeret fremadrettet.

2024

Rundvisning i Domkirkekvarteret - marts

Transformationer af byrum og bygninger, fra magt til kultur
Den 22. marts 2024 kl. 14.00 - mødested Stænderpladsen 2, 8800 Viborg.
Der er ikke tilmelding til arrangementet.

I forbindelse med åbningen af blomsterudstillingen ”Naturens stemme” i Det Gamle Rådhus på Stænderpladsen, kan du deltage i en rundvisning i Domkirkekvarteret.

Hvis du deltog i rundvisningen den 2. oktober 2023, vil du ikke opleve nye informationer, da konkurrencen først bliver offentliggjort i juni 2024. Hermed får nye besøgende mulighed for at høre om planerne med at omdanne Domkirkekvarteret til et kulturelt kraftcenter.

Du kan høre om den bæredygtige transformation af byrum og bygninger, hvor man bl.a. er i fuld gang med at etablere det nye Museum Wibergs i den tidligere Vestre Landsret bygning. Herudover kan du høre om planerne for omdannelsen af byrum og pladser, der er gjort mulig med en donation fra A.P. Møller Fonden på 47 millioner kroner.

Midtbykonference - maj

I forbindelse med projektet Strategisk Udviklingsplan for Midtbyen vil der i maj blive afholdt en større midtbykonference. Domkirkekvarteret vil indgå som et element i konferencen.

Vinder af arkitektkonkurrencen - juni

Offentliggørelse og fejring af vinderprojektet for Domkirkekvarterets Byrum sker ved et offentligt event i Amtmandens Have torsdag den 27. juni kl. 16.00-18.00, hvor Borgmesteren byder velkommen.

Eventet er en del af Snapstinget. Alle er velkomne.

2023

Forelæsning og paneldebat - oktober

26. oktober 2023. Der var forelæsning og paneldebat ved Arkitekt og byplanlægger Jan Gehl i Musiksalen på Kulturskolen. Læs mere i pressemeddelelsen om forelæsning og debat.

Byvandring og borgerbemærkninger - oktober

2. oktober 2023 deltog ca. 80 borgere i byvandring. Deltagerne fik udleveret postkort, hvor de kunne skrive deres kommentarer.

Alle borgere har haft mulighed for at sende bemærkninger via denne hjemmeside. Fristen var 29. oktober 2023.

Læs borgernes bemærkninger (pdf)

Læs pressemeddelelsen om byvandringen.

Kontakt

Teknik & Miljø - Strategi og Udvikling

87 87 86 01

Trine Katrine Ribergaard Skammelsen - Telefon 30 55 47 88