You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Blå støttepunkter

Din vej til flere naturoplevelser i Viborg Kommune på og ved vandet. Find her frem til de mange Blå støttepunkter, der er ved at blive etableret.

Rundt omkring i kommunen bliver der i løbende etableret Blå støttepunkter, der skal gøre det nemmere at komme i gang med vandaktiviteter på og ved vandet.

De blå skilte, der bliver hængt op i løbet af sommeren 2024, gør det nemmere at spotte et blåt støttepunkt, som viser, at her må du gerne færdes. 

Senest er der blevet bevilget penge til en badebro ved VGF - Viborg Gymnastik Forening. Herunder kan du læse mere om de projekter, der er i gang.

Tange Sø

Ved Tange Sø finder du Tange Ro- og Kajakklub, som i sommeren 2023 fik etableret en helt ny flydebro, så der er nem adgang til søen.

Find aktiviteter og praktisk info om Tange Ro- og Kajakklub 

Tjele Langsø

I naturskønne omgivelser ved Tjele Langsø holder Saunaklubben Langsøbaderne til. I vinteren 2022 inviede de en helt ny sauna, så det er muligt at få varmen efter et dyb i søen.

For nærmere info omkring klubben og adgang til saunaen.

Nørresøbadet

Viborg Vinterbader

Ved Nørresøbadet kan du få en frisk dukkert og efterfølgende nyde varmen fra den helt nye sauna (etableret 2023) i selskab med de andre vinterbadere fra Viborg Vinterbader. Der er stadig plads til nye medlemmer. 

Læs mere om mulighederne hos Viborg Vinterbader

Viborg Ro- og Kajakklub

Ikke langt fra Nørresøbadet blev der i sensommeren 2023 etableret en ny flydebro, der giver nem adgang til søen. Det er her, Viborg Ro- og Kajakklub holder til, men der er offentlig adgang til broen. 

Læs mere om Viborg Ro- og Kajakklubs aktiviteter

Hald Sø - Dollerupvej

Er du til en pause med storslået natur og mulighed for picnic i det grønne, skal du lægge vejen forbi området ved vestlige ende af Hald Sø. Her er der anlagt stier samt opført nye borde, bænke og grillpladser. 

Du skal køre efter Hald Sø parkering syd. 

Aktiviteter på Hald Sø

Vær opmærksom på, at der kun må sejles og fiskes på Hald Sø i både, der har et officielt bådnummer fra Naturstyrelsen.

Hvis du ønsker at sejle på Hald Sø med et hvilket som helst andet flydende fartøj, for eksempel kano, kajak, SUP-board, tømmerflåde, skal der ansøges om tilladelse via Naturstyrelsens webbooking på udinaturen.dk – for hjælp kontakt kjy@nst.dk.

Grejbanken i Bjerringbro var et af de første støttepunkter, der blev indviet i 2022.

Bjerringbro

Grejbank

Siden sommeren 2022 har det i Bjerringbro været muligt at leje en grejbank i form af en trailer med udstyr. Åbningstiderne hos Outdoor Bjerringbro er torsdage kl. 16.00 - 20.00 i skolernes sommerferie

Åpromenaden i Bjerringbro

Over en årrække bliver der investeret 14.5 millioner kroner i Åpromenaden i Bjerringbro. Senest har Grundfos Fonden bevilget 2 millioner kroner til at gennemføre en helt central del af projektet, nemlig bedre adgang til vandet