You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Rundt om Viborgsøerne

Tag en tur rundt om Viborgsøerne på gåben eller på cykel. Du kan opleve både historiens vingesus og naturen på tæt hold. Der er 5,6 km rundt om Søndersø og 5,7 km rundt om Nørresø.

Liv og virke ved Viborgsøerne

På 6 forskellige steder finder du store gennemsigtige søskilte, der fortæller historier om dér, hvor du står. Du kan blive klogere på, hvad der skete i ”gamle dage” og lære lidt om naturen omkring dig. Børnene kan også være med, for på hvert skilt er der tegnet en udfordring, som man kan løse på stedet.

Du møder søskiltene ved Borgvold, FDF-sejlcenter, Nordisk Park, Søndermølle, Amtmandens Bro og sØnæs.

Skilte med nyt design

Måske tænker du at det er mærkeligt, at søskiltene er gennemsigtige. Det smarte er, at du kan kigge på søen samtidig med, at du læser på søskiltet. Hvis du kigger godt efter, er der indgraveret en streg i pladen, som følger omridset af den person, vi har tegnet. Når det begynder at blive mørkt, så lyser den indgraverede streg lyst op med svagt LED-lys. Det gør søskiltet levende og måske lidt mere spændende.

Tag en tipskupon med rundt

Gør din gåtur spændende og ”Tip en 10’er”, mens du går.

Du kan printe en tipskupon her på siden og se, om du kan svare rigtigt på 10 forskellige spørgsmål.

Når du passerer søskiltene, vil du kunne læse dig frem til svarene. Rigtig god fornøjelse.

Print en tipskupon og tag med på turen (pdf).

 

Kontakt

Natur og Vand

87 87 55 31
Send en sikker mail Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer