You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Move - bæredygtige transportløsninger

I MOVE-projektet arbejder vi med, hvordan vi får flere til at gå, cykle, køre sammen eller køre med kollektiv trafik.

Om projektet MOVE

Hvordan får vi flere til at se lyset i bæredygtige transportløsninger?


Det spørgsmål søger Viborg Kommune sammen med 11 partnere i Danmark, Sverige og Norge med projektet MOVE svar på.

EU's Interreg ØKS program støtter projektet og har bevilget 14 millioner danske kroner til projektet. Projektet har et samlet budget på 24 mio. kr.

Undersøgelser i Danmark, Sverige og Norge viser, at bilen er den mest anvendte transportform. Når vi skal transportere os til f.eks. skole, arbejde eller fritidsaktiviteter, så tager langt de fleste af os bilen.

Men netop vores transport står for en stor del af CO2-udslippet. Så hvis vi skal reducere vores CO2-udslip, skal vi transportere os mere bæredygtigt. Mere bæredygtig og aktiv transport har også flere fordele; udover at mindske CO2-udslippet, vil det også mindske trængslen i byerne, og det vil forbedre folkesundheden.

Vores erfaring er, at de mere bæredygtige transportvaner for mange ikke sker af sig selv. Det kan være svært at ændre vaner. Derfor har vi en ide om, at vi kan få flere til at rejse mere bæredygtigt, hvis vi gør det nemt og mere attraktivt at tage det bæredygtige valg. Og derfor har vi i MOVE også et særligt fokus på adfærd og nudging, og på at samarbejde med målgruppen, så vi kan blive klogere på hvilke barrierer de oplever i forhold til at transportere sig mere bæredygtigt i deres hverdag.

I MOVE-projektet arbejder vi med, hvordan vi får flere til at gå, cykle, køre sammen eller køre med kollektiv trafik. Det vil vi gøre ved at udvikle tiltag, som vi tror kan få flere til at transportere sig mere bæredygtigt. Disse tiltag vil vi efterfølgende teste og måle effekten af, og til sidst er håbet, at vi står med syv succesfulde tiltag, som også kan bruges af andre i både Danmark, Sverige og Norge.

Kontakt

Trafik og Veje

87 87 50 04
Send en sikker mail via borger.dk Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer