You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Ophængning af valgplakater

Der må ophænges valgplakater fra den fjerde lørdag før valgdagen og nedtages senest 8 dage efter valgdagen

Ophængning og nedtagning af valgplakater

Fra lørdag den 18. maj 2024, fra kl. 12.00 må der ophænges valgplakater til brug ved Europa-Parlamentsvalget 2024.

Valgplakaterne og de materialer, der er brugt til at hænge dem op med - strips, snore mv., skal være taget ned senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning, det vil sige mandag den 17. juni 2024, kl. 24.00.

Regler for ophængning

Reglerne for ophængning af valgplakater på vejareal er vedtaget af Folketinget og kan ses i vejloven og privatvejsloven.

Læs mere om Indenrigs- og Sundhedsministeriets regler for ophængning af valgplakater.

Information fra Vejdirektoratet når du skal sætte en valgplakat op

På Vejdirektoratets hjemmeside kan du finde information, der konkret kan hjælpe dig med, hvor, hvordan og hvornår du må opsætte valgplakater.

Foruden information om lovgivningen inden for området, kan du blandt andet finde:

Ophængning af større plakater mv.

Som det fremgår af Vejdirektoratets hjemmeside, kræves der ikke forudgående tilladelse til opsætning af valgplakater, så længe at valgplakaten ikke er større end 0,8 m2.

Ønsker man at ophænge f.eks. større plakater, bannere, skærme med levende tekst og billeder, skal der søges om tilladelse til dette hos den pågældende myndighed.

Ved ophængning på statsveje skal der søges tilladelse hos Vejdirektoratet. Og ved kommunale og private fællesveje, skal der søges tilladelse hos kommunen.

 

Kontakt

Trafik og Veje

87 87 50 04
Send en sikker mail via borger.dk Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer